Om Dr. Nielsen

Hvem var Dr. Nielsen?

Manden bag Dr. Nielsen’s Bitters liv var lige så fint krydret og spændende, som bitteren er selv.

Niels Kristian Nielsen var læge i Hobro, hvor han boede i sidefløjen til det lokale apotek.
Mange aftner blev brugt sammen med apoteker Kai Lykke Ewald i det tilhørende laboratorium på at udvikle og finpudse opskriften til ”den helt rigtige bitter”. I første omgang var det kun til privat brug for familie og nære venner.

N.K. Nielsen blev født d. 30. september 1897 i Kravelund i Ribe som søn af mejeribestyrer J. Chr. Larsen Nielsen. Han blev student og tog lægeeksamen i 1924. Året efter blev han reservelæge på Hobro Sygehus frem til 1926.

Dr. Nielsen

Efter et kortvarigt lægejob udenbys kaldte fjordbyen igen, og i oktober 1927 åbnede han sin egen lægepraksis i Hobro. Hurtigt blev han en kendt og velanset del af byens bedre borgerskab samtidig med, at hans praksis voksede støt. Faktisk så meget at der med tiden kom to andre læger med.

Han trak sig senere tilbage, men kunne ikke falde til ro. Derfor tog han tog på nye eventyr som bedriftslæge i Norge.

Han døde i 1972 og efterlod sig et ry som respekteret læge, medstifter og første præsident af Hobro Rotary Klub og et fantastisk eftermæle i form af Dr. Nielsen’s Bitter, der er Ualmindelig smagfuld – Ualmindelig dansk.

Han nåede desværre ikke at opleve, hvilken succes Dr. Nielsen’s Bitter blev, efter at den blev sat i produktion i 1988. Læs mere om historien bag Dr. Nielsen’s Bitter her.